h
20 mei 2020

SP START ACTIE TEGEN HUURVERHOGING ‘0 is genoeg’

Foto: SP

De afgelopen weken viel bij veel huurders de jaarlijkse huurverhoging op de mat. Dit in tijden dat veel mensen een deel van hun inkomen, of zelfs hun baan verliezen. Met daarbij de onzekere toekomst door de Cronacrisis. Volgens de SP is 0% genoeg, en start landelijk een actie tegen de huurverhoging.

Lees verder
17 maart 2019

Voor een rechtvaardig Zuid-Holland

Foto: Sebastiaan van den Hout

Komende woensdag 20 maart mogen we weer stemmen voor de Provinciale Staten en indirect dus de Eerste Kamer. Deze belangrijke verkiezingen hebben dus effect op onze regio en heel het land. Wil jij rechtvaardiger beleid? Stem dan SP
https://zuid-holland.sp.nl/#tab-standpunten

Lees verder
18 januari 2019

Rode Dakpannen in Actie

Foto: SP

De bewoners van in Rijswijk welbekende huisjes met de rode dakpannen komen in actie. Zij willen weten waar ze aan toe zijn; gaat de woningcorporatie hun huis renoveren of willen ze deze schilderachtige historische huisjes slopen? Binnenkort gaan de bewoners samen met SP Rijswijk langs bij hun buren met een petitie om zo samen Rijswijk Wonen duidelijkheid te laten verschaffen. Teken en doe mee, samen voor onze buurt!

Lees verder
26 november 2018

Rembrandtkade aan het woord

Foto: SP

Afgelopen weken is de SP in de buurt rondom de Rembrandtkade aan de deur geweest om te onderzoeken hoe het er voor staat in de wijk. U heeft ons wellicht zien lopen in rode jassen of bent met ons in gesprek geweest. Uit onze gesprekken met u bleek dat veel van de woningen last hadden van vocht. Daarnaast hoorden we veel over de Rembrandtkade. Hier is het deel met de koopwoningen al meer dan acht jaar geleden gerenoveerd, maar wacht de andere helft, met sociale huurwoningen, nog steeds op verbetering. Reden genoeg om in actie te komen.

Lees verder
11 november 2018

Thema-avond: Klimaatrechtvaardigheid

Foto: SP

22 november is er een verdiepingsavond in SP afdeling Den Haag met als thema het milieu. Hierbij zal Shivant Jhagroe, assistant professor aan de Universiteit Leiden, spreken over het milieu en over ecologische politiek die tegelijkertijd inclusief en democratisch is.

Lees verder
11 november 2018

SP in actie aan de Rembrandtkade

De Rembrandtkade heeft 2 gezichten; ten noorden
van de Lindelaan een schitterend opgeknapte straat met gescheiden
fietspad en rijweg, ten zuiden van de Lindelaan een smalle weg waar je
je leven als fietser niet zeker bent.

Lees verder
10 september 2018

Tijd voor rechtvaardigheid

Foto: SP

Het is tijd voor rechtvaardigheid! En daarom starten we op 15 september in Rotterdam een nieuw initiatief. Een beweging voor iedereen die gelooft in rechtvaardigheid. Samen kunnen we aan het begin staan van een nieuwe tijd. Een tijd voor rechtvaardigheid. Kom ook en mis het niet!

Lees verder
11 mei 2018

Filmavond 1 Juni

Foto: BNN Vara / Leon Verdonschot

Op vrijdag 1 juni organiseren wij een gezellige en leerzame filmavond en waarbij Tweede Kamerlid Cem Lacin als spreker aanwezig zal zijn. We gaan kijken naar de nieuwe documentaire ‘Het Schoonmakersparlement’. Hierin worden drie schoonmakers een jaar lang gevolgd tijdens hun werk, thuis, tijdens acties en parlementszittingen van Het Schoonmakersparlement. We gaan kijken naar en meeleven met hun strijd voor erkenning en eerlijk loon. De schoonmakers zijn het namelijk zat slecht betaald en niet gerespecteerd te worden! 

Lees verder
20 maart 2018

Sleepwet Discussieavond een Succes

Foto: Sebastiaan van den Hout

Kritisch, maar met open instelling hebben we op donderdagavond 15 maart gekeken naar de nieuwe wet op de inlichtingen en veiligheidsdiensten ook wel bekend als de Sleepwet. Met een groep geïnteresseerden hebben we gekeken wat de wet in zijn algemeen nou inhoud, het werk van de AIVD en wat dit betekend voor de toekomst. Hierna hebben we dit alles uitvoerig besproken en zijn iedereens mening, invalshoek en vragen aan bod gekomen.

Lees verder
11 maart 2018

ING gefeliciteerd met grootgraaier aan de top!

Foto: Sebastiaan van den Hout

‘Zoveel mogelijk voor jezelf, niets voor elkaar’. Dat lijkt de slogan aan de top van de financiële sector. Daarom hebben wij zaterdag 10 maart geprobeerd Ralph Hamers, bestuursvoorzitter van ING, een taart te geven om hem te feliciteren. Man aan de top Ralph heeft namelijk een salarisverhoging mogen ontvangen waardoor hij nu 3 miljoen per jaar binnen harkt. We hadden trouwens ook nog wat lekkers mee voor de rest van Nederland, een doos met kruimels, want dat is waar wij het allemaal mee mogen doen.

Lees verder

Pagina's

Welkom bij de SP in Rijswijk!

In 2002 begon in Rijswijk een werkgroep van de SP. De SP Rijswijk werd in 2006 een officiële afdeling en is sinds 3 maart 2010 aanwezig in de gemeenteraad. Met een steeds groter wordende groep enthousiaste vrijwilligers voert de SP Rijswijk actie, is ze op straat en heeft ze contact met Rijswijkers. De afdeling telt nu ruim 130 leden. Ruimte voor uw inbreng is er altijd!