h

Tunnel onder Haagweg; liefde met een rafelrandje

14 december 2013

Tunnel onder Haagweg; liefde met een rafelrandje

Vandaag stond de SP bij het tunneltje onder de Haagweg en vroeg de Rijswijkers naar hun mening.
De doorsnee Rijswijker blijkt gehecht aan 'zijn' tunnel onder de Haagweg.

Niet verwonderlijk was dat IEDEREEN die de SP in het tunneltje sprak de tunnel wilde behouden.
Echter ook het merendeel van de Rijswijkers die bovengronds de Haagweg overstaken wilden dat het tunneltje zou blijven.

Er was wel veel kritiek op de staat waarin het tunneltje verkeerde; vies, vuil, slecht onderhouden en een gevoel van onveiligheid. 'Er wordt € 20.000,- per jaar aan onderhoud uitgegeven' zegt Eric Schutte van de SP. ' Voor zo'n bedrag moet dat onderhoud beter kunnen'!

De lange wachttijd bij het voetgangerslicht was een veelgehoorde reden om het tunneltje te gebruiken. Met de stopwatch in de hand bleek het ongeveer 3 minuten te duren voordat het licht op groen sprong.

Ondertussen was er genoeg tijd om ook het verkeer op het kruispunt gade te slaan. Veel voetgangers wachtten niet op groen maar staken, soms met gevaar voor eigen leven, over bij rood licht. Ook sommige fietsers en automobilisten gingen door rood. Die laatsten soms met een extra dot gas.

Een moeder met 3 kinderen in een bolderkar stond netjes te wachten tot het licht op groen sprong. Toen haar licht groen werd moest zij wachten op 4 auto’s die door rood waren gereden en toen zij eindelijk op de pedalen kon stond haar licht op oranje en fietste ze feitelijk door rood. Gelukkig haalde zij heelhuids de overkant.

De stoplichten bij het kruispunt Haagweg/Rijswijkseweg bleken nog geen minuut op rood te staan, ook leek het kruispunt veel rustiger.

Eric Schutte: 'de SP wil de tunnel behouden, tenminste totdat het kruispunt geheel opgeknapt is'.

U bent hier