h

HOERA DE ZOMER GAAT BEGINNEN

27 mei 2017

HOERA DE ZOMER GAAT BEGINNEN

Foto: Henk van Leeuwen

Steeds meer mensen in Rijswijk weten de SP te vinden, dus wij groeien maar door. Na drie jaar in het college is dit een mooie gelegenheid om terug te kijken wat er is gedaan en rond te kijken naar de mensen in Rijswijk.

Door de fractie en de mensen van de afdeling is hard gewerkt, helaas worden de resultaten van deze inzet vaak pas later zichtbaar. Het armoedebeleid is stevig aangepakt. Diverse maatregelen werden direct genomen, maar voor veel ingrijpende verbeteringen moest eerst worden gekeken naar het hoe, waar en op welke manier.

Veel mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken, of meer dan een steuntje, zijn voor de gemeente niet zichtbaar. Soms blijven ze met problemen zitten vanwege een verlangen om de hindernissen zelf te nemen en wilskracht. U kent de gedachten wel zoals ‘ik red het alleen wel’ en ‘het gaat niemand wat aan’. Soms lukt dit dan ook, zij het door een lange periode op je tanden te bijten. Maar te vaak lukt het ook niet en blijkt achteraf dat mensen te lang alleen doormodderen.

Vooral bij de oudere mensen is er nog een soort schaamte om aan een ander hulp te vragen. De meeste mensen komen buiten hun schuld in de problemen en kunnen wel een luisterend oor gebruiken. Dit vinden zij misschien bij de gemeente en zeker bij de SP kan iedereen altijd aankloppen voor hulp of een luisterend oor. Maar hier hoeven wij niet bijzonder in te zijn.

Iedereen kan zelf het verschil maken!

Let op de buren, help hier en daar een handje, doe eens een boodschapje of maak gewoon eens een praatje.

Als SP Rijswijk zijn we blij ook ons steentje bij te kunnen dragen zodat we niet vergeten waar het om gaat: mensen! Mensen zoals u en ik. Soms gaat het goed maar soms hebben we wat hulp nodig. Daarom vindt u de SP vaak op straat om te praten met mensen, maar nog belangrijker, te luisteren naar mensen. Daar staat de SP nog steeds voor

Menswaardigheid – Gelijkwaardigheid – Solidariteit

hulpdienstrijswijk@sp.nl

Tel. hulpdienst: 06-33746166

Reactie toevoegen

U bent hier