h

Ook in Rijswijk aandacht voor de Europese grondwet

14 mei 2005

Ook in Rijswijk aandacht voor de Europese grondwet

Zaterdag 14 mei, gewapend met vlaggen, posters, flyers en stoepkrijt waren actieve leden van de Socialistische Partij in Rijswijk aanwezig om aandacht te vragen voor het komende referendum over de Europese grondwet op 1 juni.
De SP was zowel in de Prinses Irenelaan als in de Herenstraat vertegenwoordigd en adviseerde de voorbijgangers om tegen de invoering van de huidige grondwet te stemmen.

stoepkrijt grondwet nee

Meer bevoegdheden naar Brussel, meer marktwerking ook in de zorg en het onderwijs, degradatie van de Nederlandse grondwet, een peperduur Europees leger: een aantal redenen voor de SP om nee te zeggen tegen deze grondwet. Erica Koldenhof van SP-Rijswijk: “Wie herkent zich bovendien in het Europees parlement, het is veel te grootschalig.”

De SP-ers uit Rijswijk vroegen de mensen ook wat er naar hun mening in hun woonplaats kon verbeteren. Naomi: Met deze informatie kunnen wij nagaan waar, volgens de inwoners, het beleid van het college steekjes of steken laat vallen. Het college en de gemeenteraad laat volgens de SP in Rijswijk ook steken vallen met betrekking tot de communicatie. Naomi: Als we dan iets horen dan is het weinig goeds. Wanneer vroegen ze ons of we zitten te wachten op de torens op de oude stadhuislokatie? Wanneer vragen ze onze mening over het trekvliettrace of bestemming voor de oude bibliotheek?

bakfiets grondwet nee

SP-Rijswijk is hard op weg om een volwaardige afdeling te worden. Door te luisteren naar de inwoners en door met acties aandacht te vragen voor het geluid van deze inwoners proberen zij meer tegenkracht te bieden aan het beleid van het college in Rijswijk.

U bent hier