h

SP START ACTIE TEGEN HUURVERHOGING ‘0 is genoeg’

20 mei 2020

SP START ACTIE TEGEN HUURVERHOGING ‘0 is genoeg’

Foto: SP

De afgelopen weken viel bij veel huurders de jaarlijkse huurverhoging op de mat. Dit in tijden dat veel mensen een deel van hun inkomen, of zelfs hun baan verliezen. Met daarbij de onzekere toekomst door de Cronacrisis. Volgens de SP is 0% genoeg, en start landelijk een actie tegen de huurverhoging.

Vorig jaar had al de helft van de huurders moeite met het betalen van de
huur. Daar komen er dit jaar ongetwijfeld velen bij nu zij door de Coronacrisis een deel van hun inkomen of zelfs hun baan kwijt raken. Ondertussen kiezen woningcorporaties en particuliere verhuurders ervoor om per 1 juli de huren weer te verhogen. De SP roept alle huurbazen en woningcorporaties op om de huurverhoging te stoppen, want 0 is genoeg! Iedereen kan deze oproep steunen op sp.nl/stopdehuurverhoging.

SP Tweede Kamerlid Sandra Beckerman: “De berichten stromen bij ons binnen. Van moeders die onbeschermd werken in de thuiszorg en bij thuiskomst op de mat een brief vinden dat de huur van hun sociale huurwoning weer omhoog gaat. Van mensen die hun inkomen verliezen en wel aan het einde van de maand een torenhoge vrije sector huur moeten betalen. Dit raakt me diep. Per direct de huren bevriezen is noodzakelijk. Wij roepen dan ook iedereen, huurder of niet, die deze mening deelt op om steun uit te spreken. Zo laten we samen zien dat we willen dat de minister, wethouders en huurbazen deze noodzakelijke eerste stap zetten”. Voor de SP is huurbevriezing slechts een eerste stap. Veel meer is nodig om uit de wooncrisis te komen.

Vind jij ook dat Rijswijk Wonen en Vestia de huren niet maximaal moeten verhogen, maar dat 0% genoeg is? Steun de oproep dan op sp.nl/stopdehuurverhoging. Wil je de actie helpen groter maken door een '0% is genoeg' poster voor het raam te hangen, mail dan je adres naar rijswijk@sp.nl en wij doen hem bij je door de bus.

Reactie toevoegen

U bent hier