h

Huurdersactie Gewonnen!

17 november 2020

Huurdersactie Gewonnen!

Foto: Sebastiaan van den Hout

Huurders van de Titus Brandsmaflat voerden samen met de SP succesvol actie tegen huurverhoging, schadelijke verbouwingen en vóór inspraak over de toekomst van hun flat. Ze dwongen hun eisen af door het organiseren van hun medebewoners, een handtekeningenactie en demonstratie voor het gebouw van Rijswijk Wonen.

De bewonerswerkgroep van de Titus Brandsmaflat haalde samen met de SP niet alleen succes binnen voor hun eigen flat, de huurverhoging zal ook niet doorgaan bij vier andere flats waar hetzelfde probleem speelt. Bovendien zullen de bewoners van die flats met 200 euro gecompenseerd worden voor de schade aan hun woning. De bewoners zijn verheugd over de uitkomst en trots op het resultaat van hun gezamelijke strijd.

De SP voert door heel Nederland actie samen met huurders om huurverhogingen tegen te gaan. Wij zeggen dat 0% huursverhoging genoeg is, zeker wanneer woningcorporaties de hoogste huurstijging in zes jaar tijd proberen door te voeren midden in de coronacrisis. Andere keuzes zijn mogelijk, maar je moet er voor strijden, zo laten de trotse bewoners van de Titus Brandsmaflat zien.

Foto: Sebastiaan van den Hout

Reactie toevoegen

U bent hier