h

Ook Rijswijk trekt aan de noodrem

15 november 2005

Ook Rijswijk trekt aan de noodrem

Met de landelijke actie vraagt de Socialistische Partij mensen om te tekenen tegen het nieuwe zorgstelsel. In Rijswijk waren de bestuursleden van de plaatselijke SP ook actief om mensen te vragen zich te verzetten tegen het stelsel dat volgens de plaatselijke voorzitter Naomi Smulders asociaal en onwerkbaar voor artsen zal zijn.

Al sinds dat de plannen er waren heeft de partij zich tegen het stelsel verzet. Er is ook het een en ander aan weten af te schaven, maar volgens de SP nog lang niet genoeg. De boel moet van tafel. De laatste maanden voordat het zorgstelsel zijn ingang zal vinden, komt de SP met een ‘noodrem’ actie om nog een duidelijk protest aan de minister en het kabinet te laten horen.

Noodrem

De gevolgen waar de SP voor waarschuwt zijn o.a.:
Iedereen arm of rijk, gaat dezelfde hoge premie betalen. Veel mensen moeten een zorgtoeslag aanvragen van enorme bureaucratie met zich meebrengt. De No-claimregeling maakt dat zieke mensen gaan betalen voor de teruggave aan gezonde mensen. Veel noodzakelijke zorg zit in de aanvullende verzekering, waarvoor mensen geweigerd kunnen worden. Tot slot is een van de belangrijkste argumenten van de SP voorzitter in Rijswijk dat zorgverzekeraars (en overheid) op de stoel van de arts gaan zitten. Zo komt het voor dat mensen niet de behandeling krijgen die de arts nodig vindt.

U bent hier