h

Wethouder Jense doet niets tegen annexatie

14 juni 2007

Wethouder Jense doet niets tegen annexatie

Den Haag pikt Rijswijks luchtruim in

De SP in Rijswijk mag een petitie en handtekeningen niet aanbieden aan Wethouder Jense. De petitie roept het college van B&W op om zich uit te spreken over de plannen van bedrijf Helinet om in Ypenburg (een wijk van Den Haag nabij Rijswijk) een helikopterplatform te bouwen.

Volgens de verantwoordelijke wethouder heeft hij niets met de plannen voor een helikopterplatform te maken omdat deze zich niet op Rijswijks grondgebied zou bevinden.
Naomi Smulders (SP Rijswijk): “Het lijkt erop dat de gemeente Den Haag geen strobreed in de weg wordt gelegd om met het luchtruim boven Oud Rijswijk te doen wat ze willen.”

De corridor tussen Den Haag en Ypenburg wordt op deze manier wel erg breed. Het lawaai van de helikopters zal voor veel overlast zorgen.

Juist de reactie die wij ontvingen van wethouder Jense toont aan dat een van onze redenen om de petitie te maken en de actie te starten gegrond is geweest.
Hij wilde het niet in ontvangst nemen omdat het niet op Rijswijks grondgebied is.

Er moet niet gedaan worden alsof inwoners van Rijswijk er niets mee te maken hebben. Als Rijswijkers overlast hebben van een andere gemeente hoort het Rijswijks bestuur en raad zich daarom te bekommeren en zich richting die gemeente mee te bemoeien.
Dat lijkt toch vanzelfsprekend, maar is het in Rijswijk blijkbaar niet.

Dat er nooit eerder gesproken is over de mogelijke komst van het platform verbaasde ons. Inwoners weten in bijna alle gevallen van niets. Wij vonden dit onterecht en daarom namen wij zelf het initiatief om de informatie met bewoners te delen en hun mening te vragen.
Het is nogal opmerkelijk dat de wethouder hier niet naar wil luisteren.

U bent hier