h

Politiek saai? Kom dan maar eens kijken!

22 oktober 2007

Politiek saai? Kom dan maar eens kijken!

De Rijswijkse SP is blij dat twee middelbare scholen op woensdag 31 oktober het gemeentehuis gaan bevolken. De politiek is voor veel jongeren een ver van het bed show, vandaar dat de SP, samen met de Rijswijkse Jongerenraad een jaar geleden het wegwijsproject bij de gemeente onder de aandacht bracht.

Ook andere inwoners van Rijswijk kunnen een deel van deze dag meemaken. Om 4 uur begint een speciale jongerengemeenteraad. In andere gemeentes hebben we kunnen zien dat dit er een heel stuk levender aan toe kan gaan dan de gewone raad. Politiek saai? Als het aan de jongeren ligt wordt het eerder een spectacel.

Het wegwijsproject wordt door het Instituut voor Publiek en Politiek georganiseerd. Samen met de gemeente, de Atlas Onderwijsgroep en het Interconfessioneel Makeblijde College (IMC) stellen zij 75 leerlingen van deze scholen in staat een dag lang de politiek te ervaren. Het winnende project, waarvoor de gemeente een beddrag van €1250 heeft vrijgemaakt kan Rijswijk wel eens op een verrassende wijze veiliger maken. De SP verwacht dat de leerlingen niet de enige zijn die van deze dag zullen leren. Wie weet hoe jong de 'grijze' politici zich nog gaan voelen na zo'n frisse wind.

U bent hier