h

'Dag van het Rijswijkse Bos' van SP Rijswijk

23 mei 2008

'Dag van het Rijswijkse Bos' van SP Rijswijk

Op 25 mei organiseert de gemeente Rijswijk een 'Dag van het Park'. De SP Rijswijk vindt dit een goede gelegenheid om de gemeente te wijzen op het Rijswijkse bos en voert op deze dag actie met het doel het Rijswijkse bos blijvend in het zonnetje te zetten.

Volgens de gemeente is de 'Dag van het Park' "om aandacht te geven aan het groen in de stad en om de parken in de stad in het zonnetje te zetten". Een heel bijzonder park, het Rijswijkse bos, wordt door dezelfde gemeente door bouwplannen aangetast. De "Garden of Delights", twee woontorens van 110 m en 75 m, staan op de planning om gebouwd te worden op de oude stadhuislocatie pal naast het Rijswijkse bos. De bouwvergunning voor deze woontorens is nog niet verleend omdat de Raad van State heeft geoordeeld dat de gemeente niet voldoende zorgvuldig is geweest bij het vastellen van het bestemmingsplan. Hier lijkt de gemeente zich niets van aan te trekken door alsnog een sloopvergunning voor het oude stadhuis te verlenen met het enige doel ruimte maken voor de woontorens.

De SP Rijswijk vindt dat de "Gardens of Delight" het zonnetje juist uit het Rijswijkse bos houdt. SP Rijswijk is voor het behouden van het huidige karakter van het gebied en organiseert een actie op de 'dag van het park'. Op 25 mei tussen 13.00 en 15.00 voert de SP Rijswijk actie naast de oude stadhuislocatie op het H. Ravensteijnplein. Een middag van groene dromen en plannen staat gepland. De SP Rijswijk presenteert samen met de omwonenden groene dromen en plannen over hoe het gebied om de oude stadhuislocatie en het Rijswijkse bos er ook uit kan zien. Het wordt een kleurrijke en gezellige middag en de SP Rijswijk nodigt alle belangstellenden van harte uit om langs te komen.

Bekijk de flyer hier

U bent hier