h

Ludieke actie tegen torens op 'de dag van het park'

26 mei 2008

Ludieke actie tegen torens op 'de dag van het park'

Op 25 mei presenteerde de SP Rijswijk op een ludieke wijze hoe de oude stadhuislokatie en het Rijswijkse bos er ook uit zou kunnen zien. Bewoners van Rijswijk kleurden met verf hun ideeën op een groot spandoek en hingen dit over de huidige reclameborden van de 'Garden of Delights'. De actie werd omlijst met het zingen van het actielied, "Garden of Delights"

Jerry van Veldhoven - Garden of Delights
Jerry van Veldhoven zingt het lied 'Garden of Delights'

De SP Rijswijk verzet zich tegen de komst van twee woontorens van 110 m en 75 m op de oude stadhuislokatie pal naast het Rijswijkse bos. De bouwvergunning voor deze woontorens is nog niet verleend omdat de Raad van State heeft geoordeeld dat de gemeente niet voldoende zorgvuldig is geweest bij het vaststellen van het bestemmingsplan. Hier lijkt de gemeente zich niets van aan te trekken door alsnog een sloopvergunning voor het oude stadhuis te verlenen met het enige doel ruimte maken voor de woontorens.
politie toont belangstelling voor spandoek

Met deze actie hoopt SP Rijswijk dat de gemeente goed luistert naar de ideeën van de Rijswijkse bewoner. De SP in Rijswijk gaf ook aandacht aan het initiatief van Gemeentebelangen Rijswijk die omwoners wijst op de mogelijkheid bezwaar te maken tegen de sloopvergunning voor het oude stadhuis. Organistatiesecretaris René Allart van de SP Rijswijk zegt hierover "Wij zijn nooit tegen de sloop van het oude stadhuis op zichzelf geweest, maar voordat er gesloopt wordt willen wij dat er een plan ligt dat recht doet aan het karakter van dit gebied."

Gelijktijdig met de SP actie organiseerde de gemeente Rijswijk een 'Dag van het Park'. Het doel van de 'Dag van het Park' is "om aandacht te geven aan het groen in de stad en om de parken in de stad in het zonnetje te zetten". De SP Rijswijk constateert nogmaals dat twee buitenproportionele torens op de oude stadhuislokatie blijvend het zonnetje uit het Rijswijkse bos houdt.

U bent hier