h

Met de Zo-krant op pad

30 oktober 2008

Met de Zo-krant op pad

Donderdag 30 oktober hebben we de najaarseditie van de ZO krant in de wijk Te Werve uitgedeeld. De SP informeert via de ZO-krant, ook buiten verkiezingstijd, een aantal keer per jaar wat er speelt in binnen- en buitenland. De krant wordt zo breed mogelijk huis-aan-huis verspreid door vele enthousiaste vrijwilligers.

Voor deze gelegenheid was tweede Kamerlid Hans van Leeuwen speciaal naar Rijswijk gekomen om te assisteren.

Hans van Leeuwen - Met de ZO-krant op stap

Waarom juist deze wijk?
Te Werve is de wijk die ligt tussen de Generaal Spoorlaan, de Churchilllaan, de Huis te Landelaan en de Burgemeester Elsenlaan. Het is een wijk die gebouwd is in een tijd dat er sprake was van zogenaamde revolutie bouw. Eind jaren vijftig van de vorige eeuw werden er in een rap tempo een groot aantal huizen neergezet. De verwachting was dat er hier diverse klachten zouden zijn.

Met een aantal fanatieke SP-ers hebben we bij bijna alle deuren in de wijk aangebeld. Waar werd open gedaan, werd de ZO krant aangeboden en meteen van de gelegenheid gebruikt gemaakt om te vragen of de bewoners het naar hun zin hadden in de wijk. Vervolgens zijn er meerdere vragen gesteld: Wat vindt u van uw huidige woning? Indien u de keus heeft, kiest u dan voor een nieuwe woning dan wel renoveren? Wat vindt u van de huurprijs? Wat is uw mening over de anti-kraak woningen in de wijk?

Het was heel positief om te horen, dat het merendeel van de bewoners erg naar hun zin wonen in deze buurt en hier graag blijven wonen.

Heeft u de Zo krant niet ontvangen, mail dan naar rijswijk@sp.nl en geef door waar de Zo krant moet worden afgeleverd. Bent u van mening dat we de volgende Zo-krant bij u in de wijk moeten uitdelen, stuur ook dan een mail naar bovenstaand e-mailadres.

U bent hier