h

Bewoners Bomenbuurt willen geen sloop maar herstel

5 april 2009

Bewoners Bomenbuurt willen geen sloop maar herstel

Op zaterdagochtend 4 april zijn actieve leden van de SP Rijswijk met twee leden van de Provinciale Staten Zuid-Holland de Bomenbuurt ingegaan om met de bewoners te spreken over de plannen tot sloop van hun woningen door Rijswijk Wonen. Zij hebben een enquête gehouden onder de bewoners van de eengezinswoningen aan de Sir Winston Churchillaan, Abeelstraat en Plataanstraat. Hieruit kwam dat meer dan 85% van de inwoners willen dat de woningen hersteld worden in plaats van gesloopt.



SP Rijswijk in gesprek met bewoners

De huizen van de bewoners zien er prachtig uit. Dit sluit niet aan bij de bewering van Rijswijk Wonen dat de woningen in slechte staat zouden zijn. De bewoners wonen met plezier in de Bomenbuurt en willen niet weg. Zij zijn open over het achterstallig onderhoud van de woningcorporatie. Zo zouden sommige muren opnieuw gevoegd moeten worden, zouden mensen wel eens een nieuwe keuken willen hebben na 30 jaar en heeft een deel van de woningen nog altijd geen dubbel glas.


Slopen? Bezopen!

De woningen zijn alle sociale huurwoningen. De bewoners maken zich zorgen over huurverhoging bij renovatie of verhuizing. Ook blijkt dat veel bewoners door de voorwaarden van Woonnet Haaglanden niet in aanmerking zouden komen voor een eengezinswoning. Veel bewoners wonen al lange tijd in deze buurt, sommigen bijna 50 jaar. Dit geeft wel aan hoe hecht de buurt is.


Bewoner Plataanstraat legt uit waarom hij tegen sloop is

SP Rijswijk staat volledig achter de bewoners, die eensgezind de poster “Slopen? Bezopen!” achter hun ramen hebben geplakt. Een duidelijk signaal naar de woningbouwcorporatie, die ondanks herhaaldelijk vragen nog niet heeft aangegeven wat er in de plaats moet komen van de unieke eengezinswoningen, die feitelijk een uniek onderdeel uitmaken van het oude dorpsaanzicht. Jammer dat Rijswijk Wonen deze woningen wil slopen en zegt nog niet te weten wat ze ervoor terug willen bouwen.


Bestuurlid SP Rijswijk Jolanda Snijders samen met SP Statenlid Lies van Aelst in gesprek met een bewoner op de Sir Winston Churchilllaan


De woonvisie van de SP Zuid-Holland wordt aangeboden aan een bewoner in de Abeelstraat

U bent hier