h

SP bezoekt Cromvliet

17 oktober 2009

SP bezoekt Cromvliet

De SP Rijswijk heeft zaterdagmiddag een bezoek gebracht aan de wijk Cromvliet. Naast het verspreiden van de ZO krant, is bij tientallen bewoners aangebeld en door SP leden gevraagd hoe het gaat in de wijk. Bjorn Lugthart, bestuurslid van de SP Rijswijk: 'Zoals in de meeste wijken in Rijswijk woont vrijwel iedereen naar zijn of haar zin, het is een groene wijk waar bewoners trots op zijn'.



Bewoner ontvangt ZO-krant namens de SP Rijswijk

Zoals overal zijn er ook in deze wijk van Rijswijk kleine probleempjes waar de inwoners tegenaan lopen, zoals bijvoorbeeld een ‘verlaten’ parkeerterrein, waar naar oordeel van de bewoners meer politie surveillance dient plaats te vinden. De verkeerssituatie op de Geestbrugweg laat nog te wensen over, volgens enkele bewoners wordt het tijd dat de verkeerssituatie gewijzigd wordt.



Parkeerplaats aan het einde van de Cromvlietkade

Wat tevens opmerkelijk is, is de onderverdeling van het grondgebied aan de Cromvlietkade. De huizen aan de Cromvlietkade staan op Rijswijks grondgebied, maar de straat hoort toe aan Den Haag, het water valt onder verantwoordelijkheid van de Provincie Zuid-Holland. Indien een lantaarnpaal kapot is, valt het niet mee om deze te laten maken, aldus een bewoonster.



Cromvlietkade

In de wijk is enige jaren een wijkvereniging actief. Met name voor kinderen worden er jaarlijkse activiteiten georganiseerd. Bijvoorbeeld worden er activiteiten georganiseerd met Koninginnedag en met St. Maarten.

Bewoners aan het begin van de Caan van Necklaan, op de grens van Den Haag, zijn erg te spreken over de centrale ligging van de wijk. Met name de bereikbaarheid met het openbaar vervoer wordt als positief ervaren. Zo is er een goede verbinding met Den Haag en Delft door tramlijn 1, 10 en 15. Bewoners van de wijk gaan makkelijk winkelen in Den Haag en Voorburg, maar hopen dat het oude centrum van Rijswijk zich blijft ontwikkelen. 'Het ligt zo lekker dichtbij en voelt dorps aan. Als er meer verschillende winkels komen hoef je niet meer naar Den Haag', aldus een bewoner.

De meeste bewoners die de SP Rijswijk spraken zijn goed op de hoogte van de ontwikkelingen in de lokale politiek in Rijswijk.

Wilt u dat de SP Rijswijk bij u in de buurt komt kijken, eventueel samen met een Tweede Kamerlid? Stuur dan een email naar rijswijk@sp.nl.

U bent hier