h

SP Rijswijk bezoekt Ministerbuurt

16 oktober 2009

SP Rijswijk bezoekt Ministerbuurt

De SP Rijswijk heeft gisteravond een bezoek gebracht aan bewoners in de Ministerbuurt nabij de Plus-markt. Door het huis-aan-huis aanbieden van een ZO-krant wil de SP Rijswijk direct in gesprek gaan met bewoners. Een verrassend simpele vraag als “Woont u naar uw zin in deze wijk?”, leidt vaak tot leuke reacties. Afdelingsvoorzitter René Allart: “De SP Rijswijk vindt het belangrijk om te blijven praten over hoe het vertoeven is in Rijswijk. En wat is nu leuker dan praten over je eigen buurt?”.



Bewoner ontvangt ZO-krant van de SP

Uit gesprekken met bewoners op de Prinses Marijkesingel blijkt dat de wijk erg leuk is om in te wonen. Veel mensen wonen in particuliere huurwoningen gebouwd rond de jaren ’60. Het onderhoud van de woningen is voldoende, al zijn er ook mensen die voor eigen rekening hun woning hebben verbeterd. Wel een probleem, waar luchtig mee wordt omgegaan, is het gebrek aan parkeerplaatsen. Hoewel voor een deel van de buurt een parkeervergunning vereist wordt is er volgens bewoners niet altijd een parkeerplek beschikbaar. Hiermee lijkt het alsof er meer vergunningen zijn afgegeven dan er parkeerplaatsen zijn. De parkeerplaatsen waar een vergunning nodig is worden wel regelmatig gecontroleerd. Illegaal parkeren leidt snel tot een boete.


Woningen aan de Prinses Marijkesingel

Tussen de bewoners, met name in de portiekflats, is er vaak een goed contact. Over het algemeen kent men elkaar goed. De SP Rijswijk merkt op dat de bewoners die bezocht zijn vaak verschillende achtergronden hebben. Zo is er gesproken met studenten, werkende mensen van alle leeftijden, gezinnen en gepensioneerden. Wat veel mensen bezig hield was de verhoging van de AOW-leeftijd. Van jong tot oud had men hier wel een mening over. De meeste mensen vonden de verhoging belachelijk, waarvan veel mensen ‘de politiek’ verweet dat ‘er toch niets meer aan gedaan kan worden’. Op vrijdag 16 oktober voert de SP Rijswijk actie op de Van Mooklaan voor behoud van de AOW-leeftijd op 65 jaar.


65 blijft 65, ook in het Prinsessenpark

De volgende buurt die zal worden bezocht is de wijk Cromvliet op zaterdag 17 oktober vanaf 14:30. Wilt u dat de SP Rijswijk bij u in de buurt komt kijken, eventueel samen met een Tweede Kamerlid? Stuur dan een email naar rijswijk@sp.nl.

U bent hier