h

SP Rijswijk presenteert verkiezingsprogramma: "Rijswijk, word wakker!"

28 januari 2010

SP Rijswijk presenteert verkiezingsprogramma: "Rijswijk, word wakker!"

Op 28 januari hebben leden van de Socialistische Partij (SP) Rijswijk unaniem ingestemd met het verkiezingsprogramma genaamd: "Rijswijk, word wakker!". Lijsttrekker Jolanda: "Het huidige bestuur van de gemeente moet echt wakker worden geschud. Er staat veel op papier, maar in de praktijk komt daar weinig van terecht."

Kandidaatraadsleden van de SP Rijswijk voor het gemeentehuis in RijswijkKandidaat raadsleden van de SP Rijswijk presenteren zich voor het gemeentehuis

 

Volgens de SP Rijswijk mag er bijvoorbeeld een stevig woonbeleid komen waarin wordt gebouwd naar behoefte. Jolanda: "Er is veel behoefte aan betaalbare woningen voor bijvoorbeeld jongeren en gezinnen. Daarom willen wij dat 4 van de 10 woningen sociale woningbouw wordt. Bouwen naar behoefte betekent geen megalomane woontorens met dure appartementen op de oude stadhuislocatie."

De ledenbijeenkomst had een informele sfeer waarbij ook vooruit werd gekeken naar de komende campagne. Voor de SP Rijswijk is campagne voeren niets nieuws. Jolanda: "Ook buiten verkiezingstijd gaan wij het gesprek aan met bewoners van Rijswijk. Zo hebben wij afgelopen jaren meerdere malen gebuurt in de wijken. Onder andere Cromvliet, de Bomenbuurt, de Ministerbuurt, Ter Werve en de Muziekbuurt zijn bezocht. De resultaten van deze gesprekken zijn terug te vinden in ons verkiezingsprogramma."

De SP Rijswijk wil met haar verkiezingsprogramma een meer sociaal geluid laten horen in de gemeenteraad. Hoewel zij op straat al enige jaren actief is wordt zij nog niet vertegenwoordigd in de raad. De SP Rijswijk hoopt dat te veranderen en presenteert zes speerpunten:

SPeerpunten

Het complete verkiezingsprogramma kan hier worden bekeken.

U bent hier