h

Spandoek over A4 in Rijswijk: SP steunt FNV

20 januari 2010

Spandoek over A4 in Rijswijk: SP steunt FNV

De socialistische partij (SP) Rijswijk heeft 20 januari 2010 actie gevoerd voor het behouden van de AOW-leeftijd op 65 jaar. Een spandoek van 5 bij 1 meter met de tekst “65 blijft 65” werd gehangen aan een viaduct over de A4 ter hoogte van de Plaspoelpolder. Hiermee steunt de SP de manifestatie die de vakbond FNV vandaag in Den Haag houdt. Vandaag vindt de hoorzitting plaats in de Tweede Kamer over het voorstel van het kabinet om de AOW leeftijd te verhogen naar 67 jaar.



Spandoek over de A4 ter hoogte van Plaspoelpolder in Rijswijk

“Het is een klein gebaar, maar je er zomaar bij neerleggen is geen optie!” zegt Jolanda Snijders, lijsttrekker van de SP in Rijswijk. Hoewel de AOW-leeftijd niet specifiek een thema is voor de gemeenteraadsverkiezingen, vindt de SP Rijswijk dat zij ook hier haar verantwoordelijkheid moet nemen. “Het verhogen van de AOW leeftijd treft ook Rijswijkers. Bovendien zijn veel Rijswijkers het niet eens met deze verhoging.” vervolgt Jolanda Snijders. "Dat zagen we wel tijdens het verzamelen van handtekeningen, waarbij bijna iedereen dit aangaf."

Een groot deel van de media en de gevestigde politiek probeert mensen wijs te maken dat de strijd tegen de verhoging van de AOW-leeftijd al gestreden is. Het tegendeel is waar. Jolanda Snijders: “Wij weten uit ervaring met lokale acties dat je een lange adem moet hebben, zoals de strijd samen met de bewoners van de Bomenbuurt tegen de sloop van hun huizen. De strijd tegen het verhogen van de AOW-leeftijd is nog niet gestreden, de Tweede Kamer kan nog altijd overtuigd worden!”

Er is nog veel onduidelijkheid over de AOW. Het kabinet wil zware beroepen uitzonderen van de verhoging van de leeftijdsgrens. Maar het is nog steeds onduidelijk wat zware beroepen zijn. SP-Kamerlid Paul Ulenbelt: "Bij zware beroepen denken we meestal aan zware lichamelijke arbeid. Maar het werk van politiemannen is ook zwaar, net als leraren en verpleegsters, maar iets zegt mij dat zij nooit onder de zware beroepen zullen worden geteld." Het voorstel om de VMBO-leraar te ontzien werd door de minister van 'Sociale' Zaken Donner op voorhand uitgesloten.

U bent hier