h

SP Rijswijk blij met verkiezingsprogramma en kandidatenlijst voor Statenverkiezingen

7 november 2010

SP Rijswijk blij met verkiezingsprogramma en kandidatenlijst voor Statenverkiezingen

Afgelopen zaterdag 6 november waren afgevaardigden van de SP Rijswijk op de regioconferentie waar het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst van de SP in Zuid-Holland werd besproken. De SP Rijswijk was vertegenwoordigd met 3 leden en zag dat Harre van der Nat tot SP lijsttrekker werd gekozen voor de aankomende Provinciale Statenverkiezingen in Zuid-Holland. Harre van der Nat vreest dat de plannen van het huidige kabinet de kloof tussen arm en rijk nog groter maakt. Op de kandidatenlijst staan ook twee Rijswijkers.

Het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst zijn reeds eerder besproken in Rijswijk. Er is toen afgesproken wie naar de regioconferentie gaat en welke wijzigingsvoorstellen worden ingediend. De programmacommissie zal de aankomende weken alle aangenomen wijzigingsvoorstellen verwerken en daarna de definitieve versie van het SP verkiezingsprogramma voor de provincie Zuid-Holland publiceren.

De SP Rijswijk is blij met de definitieve kandidatenlijst waarop ook twee Rijswijkse inwoners zijn terug te vinden. Op nummer twaalf staat Naomi Smulders op dit moment fractiemedewerkster voor de SP Statenfractie van Zuid-Holland. Op nummer 29 staat onderneemster Khawla Shehadeh.

De gekozen lijsttrekker is bekend bij de SP Rijswijk en was ook aanwezig bij de bespreking van het verkiezingsprogramma in Rijswijk. Daar gaf hij al aan dat deelname aan het college voor de SP de inzet zal zijn ondanks de houding van veel partijen in het Provinciehuis. Harre van der Nat zegt hierover: “We kunnen niet alleen lokaal maar ook provinciaal die verantwoordelijkheid dragen. En ja, dan zullen ook wij water bij de wijn moeten doen. Maar het moet wel wijn blijven. Rode wijn dan wel te verstaan.”

Het “buurten in de buurt”, waarbij de SP ook buiten verkiezingstijd de buurten in trekt om te luisteren naar inwoners wordt niet alleen in Rijswijk gedaan, maar in alle SP afdelingen.
Resultaten van bezoeken aan buurten in Zuid-Holland hebben bijgedragen aan het SP verkiezingsprogramma van Zuid-Holland. Zo heeft de SP Rijswijk onder meer buurten als Cromvliet, de Muziekbuurt, de Ministerbuurt en de Bomenbuurt bezocht.

Harre van der Nat stelt in zijn speech: ”Als er een partij al jaren een duidelijke visie heeft is het onze partij wel. Het combineren van parlementair werk en het voeren van actie zorgt ervoor dat wij een unieke positie hebben ten opzichte van elke andere partij. Dat wat wij in wijken en buurten tegenkomen en aanpakken zorgt voor vertrouwen en daarmee sympathie.”


Harre van der Nat spreekt de afgevaardigden toe

Over de inhoud is Harre van der Nat stellig: “Onze toon zal hard zijn als dat nodig is. Aanpakken die bestuurders die hun prestige projecten ten koste van bijna alles door willen drukken. Aanpakken die bestuurders van door de provincie gesubsidieerde instellingen die ver boven de premiernorm verdienen.”

U bent hier