h

SP Rijswijk in actie bij DSW

22 november 2010

SP Rijswijk in actie bij DSW

De Socialistische Partij (SP) Rijswijk voerde maandag 22 november actie aan de poorten van de Dienst Sociale Werkvoorziening (DSW) aan de Steenplaetsstraat in Rijswijk. De plannen van het kabinet Rutte om mensen met een arbeidsbeperking (Wajong, WSW, WWB-uitkering) inkomen te laten inleveren en landelijk 30.000 banen in de sociale werkvoorziening te schrappen moeten volgens de SP Rijswijk direct van tafel. Er werden folders verspreid en er werd busvervoer aangeboden naar de landelijke manifestatie op zaterdag 27 november in Den Bosch. Morgen zal ook de sociale werkvoorziening aan de Sionsgaerde worden bezocht.


De groenvoorziening aan de Steenplaetsstraat biedt ongeveer 60 banen aan mensen met een arbeidsbeperking. De DSW medewerkers zijn goed op de hoogte van de forse bezuinigingen en zijn zeer bezorgd. Afdelingsvoorzitter René Allart stelt “Er zijn nu al wachtlijsten voor sociale werkplekken in Rijswijk. Schrappen van sociale werkplekken dwingt mensen de armoede in. En armoede werkt niet.”

De SP Rijswijk pleit voor het banen scheppen in plaats van schrappen. Mensen met een arbeidsbeperking mogen niet de rekening van de crisis betalen. Opleidingen op maat en goede begeleiding moeten blijven en indien nodig worden uitgebreid. René Allart: “Als mensen met een arbeidshandicap in de bijstand worden gedwongen kost dit ook geld. Bovendien wordt werk ontnomen dat zowel zinvol is voor de maatschappij als voor de medewerker zelf.”

Zaterdag 27 november wordt een manifestatie gehouden in de Brabanthallen in Den Bosch tegen de bezuinigingen op mensen met een arbeidsbeperking. De SP Rijswijk organiseert busvervoer vanuit Rijswijk en terug voor mensen die deze manifestatie willen bijwonen. Voor meer informatie kan men terecht bij rijswijk@sp.nl of 06-51969853 (René Allart).

U bent hier