h

SP wil geen drempels voor lichamelijk gehandicapten

17 december 2010

SP wil geen drempels voor lichamelijk gehandicapten

De SP heeft tegen het voorstel van het college gestemd om de kosten voor de aanvraag van een gehandicaptenparkeerkaart en een gehandicaptenparkeerplaats te verhogen. Inwoners met een lichamelijke beperking die een gehandicaptenparkeerkaart willen aanvragen gaan 400% tot 800% meer betalen. De SP vindt de verhogingen buitenproportioneel.

De SP vindt het belangrijk dat mensen met een lichamelijke handicap kunnen meedoen in de maatschappij. In de praktijk betekent een gehandicaptenparkeerkaart dat mensen meer mobiel zijn en makkelijker beslissen om bijvoorbeeld bij iemand op bezoek te gaan of boodschappen te doen. Een financiële drempel opwerpen vindt de SP dan ook onbegrijpelijk.

Ook huidige bezitters van een gehandicaptenparkeerkaart lijken een fikse verhoging te moeten gaan betalen. Een gehandicaptenparkeerkaart of parkeerplaats wordt voor een beperkte tijd verleend. Er dient na afloop opnieuw een aanvraag met bijbehorende kosten te worden ingediend.

Het huidige tarief voor het aanvragen van een gehandicaptenparkeerkaart is €18,36. Dit wordt verhoogd naar €88,90 wanneer een dossieronderzoek nodig is, naar €100,90 wanneer een medisch onderzoek nodig is en naar €168,90 wanneer beide onderzoeken nodig zijn. Nu worden de onderzoeken nog betaald door de gemeente.

U bent hier