h

SP vraagt Rijswijkse bewoners om mening in SPreekbus

29 maart 2011

SP vraagt Rijswijkse bewoners om mening in SPreekbus

Rond verkiezingstijd zijn de meeste politieke partijen zichtbaar op straat. “Buiten verkiezingstijd is er geen politicus meer op straat te vinden. Politici gaan pas weer de straat op bij nieuwe verkiezingen, bijvoorbeeld als het huidige kabinet de rit niet uit zit”, stelt Lugthart, fractievoorzitter van de Socialistische Partij (SP) Rijswijk. De SP gaat de Rijswijkse wijken bezoeken met de zogenaamde 'SPreekbus'.

“Na ruim een jaar in de gemeenteraad van Rijswijk moet ik constateren dat echte verschillen door bewoners zelf worden gemaakt. Raadsleden lopen vooral warm als bewoners inspreken tijdens de raadsvergaderingen of een brief sturen met een uitleg wat het probleem in de buurt is. Door die persoonlijke benadering van politici wordt echt het verschil gemaakt”.

Omdat niet alle bewoners de raadsvergaderingen bezoeken, bezoekt de SP de Rijswijkse wijken met de zogenaamde ‘SPreekbus’. De SPreekbus is een bus ingericht als mobiel loket waarin op locatie met buurtbewoners wordt gesproken.

Lugthart: “Een groep actieve SP leden gaat vanaf aanstaande zaterdag, iedere eerste zaterdag van de maand aan de slag met thema's als buurtvoorzieningen en zorg, zij houden zich daarnaast ook bezig met specifieke problemen in de wijken. Door te vragen wat er speelt in de wijk weet de SP wat er leeft in Rijswijk, ook buiten verkiezingstijd. Belangrijke en opvallende zaken worden besproken in de gemeenteraad”.

Voor de SP Rijswijk is het bezoeken van wijken buiten verkiezingstijd niets nieuws. Zo heeft de SP Rijswijk meerdere malen 'gebuurt in de buurt', waarbij huis aan huis mensen worden gevraagd of zij naar hun zin wonen in de wijk. De SPreekbus is daarnaast een extra mogelijkheid voor bewoners om hun mening kenbaar te maken.

Aanstaande zaterdag 2 april is de SPreekbus van 15:00- 17:00 uur te vinden in de Ministerbuurt nabij de winkels aan de Prinses Irenelaan.

U bent hier