h

Bewoners en winkeliers Ministerbuurt hebben goede adviezen

3 april 2011

Bewoners en winkeliers Ministerbuurt hebben goede adviezen

Bewoners van de Ministerbuurt in Rijswijk vinden hun buurt een prettige buurt om in te wonen. Toch hebben bewoners kritiek, met name op de gang van zaken rond de renovatie van de winkelstraat aan de Prinses Irenelaan. Ook zijn bewoners aan de Minister Aalberslaan niet tevreden over de huidige parkeersituatie. Wanneer zij terug komen van hun werk kunnen zij vaak hun auto niet kwijt, omdat mensen die werken en/of winkelen in de Boogaard de plekken bezet houden. Dit zijn twee punten die bewoners en winkeliers uitten aan de Socialistische Partij (SP), die afgelopen zaterdag met de zogenaamde SPreekbus in de wijk stond. De SPreekbus is een mobiel loket waar bewoners positieve en negatieve ervaringen kwijt kunnen.

Onlangs is het gebied rond de Plusmarkt gerenoveerd. Winkeliers vinden het een vooruitgang, maar zijn niet te spreken over het college dat nauwelijks heeft geluisterd naar hun voorstellen. Winkeliers waarschuwden vooraf voor onhandige plaatsing van lantarenpalen en fietsenrekken direct achter parkeervakken. Nu treedt er regelmatig blikschade op bij auto’s die met de toch onhandig geplaatste lantarenpalen of fietsen in aanraking komen. Achteraf probeert het college dit op te lossen door drempels te plaatsen.


Lantarenpalen die te dicht achter parkeervakken zijn geplaatst. Regelmatig rijden auto's tegen de lantarenpalen op. Alternatief is om de lantarenpalen op de landtongetjes tussen de parkeervakken te plaatsen.


Fietsenrekken te dicht achter parkeervakken geplaatst.

Afdelingsvoorzitter René Allart: “Het is stom dat er niet direct geluisterd is. Wij zullen vragen stellen aan het college over wat er is gebeurd met het advies en de alternatieven van de winkeliers. Wij hopen hiermee dat in de toekomst goed advies ter harte wordt genomen en onnodige oplapkosten kunnen worden bespaard.”


Winkeliers hebben aangegeven dat waar nu een perkje is aangelegd het beste fietsenstallingen hadden kunnen worden geplaatst. Het is dichtbij de Plusmarkt en er zijn geen auto's in de buurt.

Bewoners aan de Minister Aalberslaan beseffen dat veel auto’s in schaarse ruimte betekent dat parkeren lastig is. Wat bewoners echter niet begrijpen is dat hun straat geen vergunningszone is, maar wel heel dicht bij de Boogaard zit. Een oplossing, die zij aan het college per brief hebben aangeboden, is volgens de bewoners eenvoudig. Pas ook vergunningen toe in de Minister Aalberslaan en geef in het hele gebied duidelijk aan of er sprake is van vergunningen, een blauwe zone of vrij parkeren. Bewoners betalen graag 20,- euro per jaar om makkelijker te parkeren. De SP gaat in de wijk enquêteren om de draagkracht voor deze oplossing in kaart te brengen.

René Allart vervolgt: “Wij gaan er vanuit dat het college dit keer serieus omgaat met advies. Om het college te helpen zullen wij de steun voor dit voorstel in de wijk onderzoeken. Mocht de steun groot zijn dan rekenen wij op een daadkrachtig college.”

Andere opmerkingen aan de SPreekbus zijn door de SP genoteerd en zullen in of buiten de gemeenteraad worden afgehandeld. De SPreekbus staat elke eerste zaterdag van de maand in een buurt in Rijswijk tussen 15:00 en 17:00. Zaterdag 7 mei staat de SPreekbus op het Waldhornplein in de Muziekbuurt en zaterdag 4 juni is de SPreekbus te vinden bij de Hoogvliet aan de Dr. H.J. Colijnlaan.

Rembrandtkwartier
Sionsgaerde
Cromvliet
Ministerbuurt
Vrijenban
Bomenbuurt
Oud Rijswijk
Ter Werve

U bent hier