h

SP vindt 5e wethouder in tijd van bezuinigingen ongewenst

18 april 2011

SP vindt 5e wethouder in tijd van bezuinigingen ongewenst

Wethouder Mateman kan wegens ziekte minimaal 3 maanden zijn taken als wethouder niet uitvoeren. De tijdelijke oplossing om een vijfde wethouder aan te stellen en de kosten die dit met zich meebrengen vindt de Socialistische Partij (SP) in deze tijd van bezuinigingen echter niet wenselijk. De SP ziet goedkopere alternatieven.

Björn Lugthart, fractievoorzitter SP Rijswijk, licht toe: “Wij vinden het positief dat de CDA fractie gezien het belang van de portefeuille Financiën en Grondzaken voor Rijswijk voorgesteld heeft de werkzaamheden door een waarnemer te laten vervullen. Daarbij heeft het college aangegeven dat er gekeken is naar waarnemen door het huidige college. Niet duidelijk is waarom er toch gekozen is voor een vijfde wethouder”.

Volgens de SP zou het vervangen van wethouder Mateman binnen het huidige college een besparing, op jaarbasis, van ongeveer honderd duizend euro zijn. Björn Lugthart vervolgt: “Van iedereen wordt een bijdrage gevraagd. Dit college wil het aantal arbeidsplaatsen terugbrengen, de OZB wordt verhoogd, de gemeentelijke belasting wordt verhoogd, er zijn bezuinigingen op de WMO en om extra inkomsten te genereren worden billboards geplaatst. Het is dan vreemd dat een vijfde wethouder wordt aangesteld. Hoe kan het college dit verkopen terwijl op het personeelsbestand van de gemeente Rijswijk 2 miljoen per jaar bezuinigd moet worden?”

De SP fractie heeft hierover vragen gesteld tijdens de gemeenteraadsvergadering. Daarbij heeft zij benadrukt dat er geen bezwaren of twijfels zijn richting Menno de Graaf als wethouder. Björn Lugthart: ”Ik heb kennis gemaakt met Menno de Graaf en ik zie hem als een waardevolle en geschikte vervanger van wethouder Mateman. Laat het huidige college tijdelijk gewoon een stapje harder lopen.” De SP wenst wethouder Mateman alle kracht en sterkte toe en hoopt op een snel herstel.

U bent hier