h

SP Wielerteam aanwezig bij Limburgs Mooiste 2011

26 juni 2011

SP Wielerteam aanwezig bij Limburgs Mooiste 2011

Zaterdag 25 juni 2011 was er een groot team van de SP om de tourtocht Limburgs Mooiste 2011 te verrijden. Ook deden twee SP leden uit Rijswijk mee. Klik verder voor een verslag van deze tocht. Met dank aan Urban Spanjers.

René Allart en ikzelf (Urban Spanjers), beiden uit Rijswijk, reden de 100 km tocht. Rick en Tamira Tuinman gingen samen met Peter Verschuren de tocht van 160 km rijden. Wij vernamen dat Paul Jonas en Cor Vergeer ook 160 km wilden fietsen, maar zij waren al om 7.00 gestart. We hopen dan ook dat ze een aangename dag hebben beleeft.

De organisatoren hebben hun best weer gedaan, alleen het weer zat wat minder mee. Er werd druilerig weer voorspeld, ditmaals uitgevoerd tot in de perfectie. De teams lieten zich niet kisten en zijn ongeveer om 7.45 uur gestart. Al snel kwam er een spitsing waar de wegen van de 100 km en de 160 km elkaar scheidden.

Limburg heeft alles in zich om je uit te leven op de fiets, dat deden we ook flink, net als vele mountainbikers. Hoe langer het duurde, hoe meer vuil ze meetorsten. De tocht ging helemaal goed, de route was dan ook vrij goed uitgepeild. Als je de fout in ging lag dat misschien ook wel aan jezelf. Iedereen overkomt dat wel eens, ons één keer.

René en ik dachten dat we goed voorruit kwamen. Bij de servicepost na 60 km. werden we echter opgeveegd. Ronald Pleij, van SP Alphen aan den Rijn kwam ons achterop. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd en met zijn drieën zijn we verder gegaan. René heeft tijdens de tocht misschien nog wel het hardste moeten werken. De organisatie meldde dat twitterberichten zouden getoond worden op het evenemententerrein bij de start. Hier heeft hij ook tijdens de tocht hard aan gewerkt. Extra reclame, altijd mooi. Ook had hij een beetje boel pech, want drie lekke banden op 100 km stemmen je minder vrolijk.

Om 13.15 uur zat er al weer op voor de mannen van de 100 km tocht. Iedereen tevreden, maar snel naar huis, want het was toch wel nat geweest buiten.

Met dank aan Urban Spanjers.

U bent hier