h

Spreekbus bezoekt pont

3 maart 2012

Spreekbus bezoekt pont

Elke maand staat de SPreekbus in een andere buurt in Rijswijk. Zaterdag 3 maart waren leden van de Socialistische Partij (SP) Rijswijk op bezoek bij Pontje ‘de Keereweer’ aan het Jaagpad.SPreekbus aan het Jaagpad

Het Rijswijkse pontje of liever gezegd ‘het gewezen Rijswijkse pontje’ heeft de afgelopen maanden voor aardig wat opschudding in Rijswijk gezorgd. ‘De vrienden van de Rijswijkse pont’ voert actie om dit stukje nostalgie in Rijswijk te behouden. Wethouder Jense houdt het pontje (en het reserve) pontje uit de vaart totdat de onderzoeken zijn afgerond, ongeacht de duur daarvan. De SP vond het de hoogste tijd om met alle buurtbewoners in gesprek te gaan.

De SP heeft met een veel buurtbewoners gesproken en iedereen heeft dezelfde mening: het pontje moet blijven en schipper Aad moet terug.

De bewoners hebben geen begrip voor de situatie die is ontstaan. Na toezeggingen van de wethouder eind 2011 leek het pontje gered, voorlopig althans. Na het ongeval eind januari dit jaar, waarbij een binnenvaartschip tegen het pontje is opgevaren is de pont uit de vaart genomen. Het is voor de bewoners volstrekt onduidelijk of en zo ja wanneer het pontje weer zal varen en dat is tegen de afspraken in.

Dat er een ongeluk is gebeurd is naar de mening van de buurtbewoner vreselijk en had naar alle waarschijnlijkheid voorkomen kunnen worden als de gemeente schipper Aad had behouden. Dat er een onderzoek plaats vindt is goed maar dat het pontje uit de vaart gehouden wordt is voor de bewoners onbegrijpelijk. De pont zorgt voor kinderen voor een veilige route naar school en voor een dame van 90 jaar is het de enige mogelijkheid om zelfstandig boodschappen te doen.

De Werkgroep Vrienden van de Rijswijkse pont is bang dat pontje de Keereweer voorgoed verdwijnt.

U bent hier