h

Bezoek SP congres

3 juni 2012

Bezoek SP congres

Op zaterdag 2 juni vond het 18e SP congres plaats in Breda. Vanuit Rijswijk bezochten 3 afgevaardigden en 2 gasten het congres. Het stuk '1 voor allen' werd hier besproken, waarin aan de hand van de theorie en praktijk, de visie van SP wordt uitgelicht. Ook werd het partijbestuur gekozen en werd Emile Roemer gekozen als lijsttrekker voor de komende verkiezingen.
Congres SP Breda 2012

Het congres begon met een toespraak van Jan Marijnissen over 40 jaar SP. Hij haalde kort de ontwikkeling van de partij aan: van een samenwerking van 10 afdelingen tot een landelijk partij die stevig verankerd is in de samenleving.

De kandidaten voor het partijbestuur werden voorgesteld. In de lunchpauze kon er gestemd worden en 's middags werd de uitslag bekend gemaakt. Jan Marijnissen is herkozen als voorzitter en Hans van Heijningen als secretaris. Verder werden er 9 algemene bestuursleden gekozen. Samen met de regiovoorzitters en de voorzitters van Eerste Kamer, Tweede Kamer en Europees Parlement vormen zij het partijbestuur.

Er werd een film getoond over de bouw van het nieuwe partijpand. Sinds dit voorjaar zetelt de SP niet meer in Rotterdam, maar in Amersfoort. Halverwege juni is de officiële opening en wordt de naam bekend gemaakt.

Als intermezzo kwam Guido Weijers optreden. Volgens hem was het duidelijk dat Emile uit een gezin met 5 kinderen kwam. In een gezin met meerdere kinderen leer je te delen. En Rutte is enig kind…

Toespraak Emile Congres SP Breda 2012

Ter afsluiting gaf Emile Roemer een toespraak. Volgens hem staan we nu op een kruispunt en zal Nederland een wezenlijke keuze moeten maken voor een liberaler of een socialer en beter Nederland.

Zie voor de toespraak: Toespraak Emile Roemer

Leden SP kiezen nieuw partijbestuur
Emile Roemer lijsttrekker
Een Vandaag: Roemer wil regeren

U bent hier