h

Projectontwikkelaar Eikelenburg concurrentie voor gemeente

28 juni 2012

Projectontwikkelaar Eikelenburg concurrentie voor gemeente

Door goedkopere woningen als eerste te gaan opleveren concurreert de projectontwikkelaar van "Villapark Eikelenburgh" met RijswijkBuiten (voorheen Rijswijk-Zuid), het project waar de gemeente Rijswijk een groot financieel belang bij heeft. Dit kwam afgelopen donderdag aan het licht tijdens het presentatieforum over de stand van zaken rond Eikelenburg.

Vorig jaar voerde de SP Rijswijk, samen met GroenLinks, tevergeefs actie voor het behoud van natuur- en recreatiegebied Eikelenburg in Rijswijk. Toen al wezen ze niet alleen op het verlies van het groen, maar ook op de risico's die met dit plan gepaard gaan vanwege de concurrentie.

Groen Eikelenburg

In RijswijkBuiten zijn 4000 woningen gepland en de grond hiervoor is voor 40% in gemeentehanden. De rente voor deze grondaankopen drukt al een aantal jaar zwaar op de gemeentebegroting en elk jaar uitstel op dit plan kost de gemeente miljoenen.

Het project Eikelenburg met ongeveer 300 woningen is in kleinere fases opgeknipt en als meer dan 80% van een fase is verkocht, start de bouw van de bijbehorende huizen. Omdat het nu lastig is om dure villa's te verkopen, kiest projectontwikkelaar AM er voor om de fases zo in te delen dat ze de goedkopere woningen als eerste kunnen gaan bouwen, mogelijk al in het najaar. En die woningen vallen in dezelfde categorie als de huizen die in RijswijkBuiten moeten komen. Ook de timing is erg ongelukkig, want op 1 september start Dura Vermeer samen met de gemeente de verkoop van de eerste woningen in RijswijkBuiten.

U bent hier