h

Ledenavond: bestuursverkiezing

19 september 2012

Ledenavond: bestuursverkiezing

Een week na de tweede kamer verkiezingen had de SP Rijswijk haar eigen verkiezingen. Een deel van het bestuur had de termijn van twee jaar erop zitten. Natuurlijk was er ook aandacht voor de landelijke verkiezingsuitslag.

Rene Allart heeft zijn functie als voorzitter overgedragen aan Henk van Leeuwen. Rene vond het na 3 termijnen in het bestuur tijd voor een verandering. Mede door een verder drukke leven heeft hij besloten een stapje terug te doen. Henk van Leeuwen is al maanden actief als fractieassistent en was een grote steun tijdens de campagne. Het bestuur is blij met deze nieuwe aanwinst.
Bestuursleden Jolanda Snijders en Sara Riezebos zijn gekozen voor een nieuwe termijn van 2 jaar als respectievelijk organisatiesecretaris en algemeen bestuurslid. Alle uitslagen waren unaniem.
Als kandidaat bestuurslid is Tymen Colijn voorgesteld. Tijmen is verhuisd vanuit Den Haag, waar hij in het bestuur en in de gemeenteraad heeft gezeten. Hij zou graag binnen Rijswijk ook zijn steentje willen bijdragen. Tijdens een volgende bijeenkomst zal er een verkiezing over zijn bestuursfunctie zijn.

Naast de eigen verkiezing is op de ledenavond ook over de landelijke verkiezing gesproken. Men was dubbel over de uitslag. Aan de ene kant was men teleurgesteld omdat er een potentie was voor winst, aan de andere kant was men blij dat het zetelaantal gelijk was gebleven, in het licht van de grote winst van PvdA en VVD. Veel andere partijen zijn achteruit gegaan, de SP heeft gelukkig een stabiele achterban.
De invloed van de media en de peilingen werd besproken, evenals de debatten en Emile Roemer.
Ook de coalitie werd besproken. Door de socialistische profilering van de PvdA zal samenwerking met VVD lastig worden. Een optie zou zijn PvdA, SP, CDA en D66. We wachten af...

Over de eigen campagne was men zeer tevreden. SP Rijswijk is erg zichtbaar geweest en heeft 90% van Rijswijk gefolderd. De opmerkingen van bewoners was veelal positief. Men zag de SP zitten en was het eens met de standpunten.

Nu de verkiezingen voorbij zijn, gaat de SP Rijswijk weer verder met het zorgen voor een sociaal Rijswijk. Vanaf oktober zal de SPreekbus gewoon weer elke maand een wijk ingaan. Ook in de gemeenteraad zullen we ons sociale gelijk laten blijven horen.

U bent hier