h

SP op bezoek bij Sionsgaerde

5 september 2012

SP op bezoek bij Sionsgaerde

Woensdagochtend was de SP Rijswijk op bezoek bij de dienst sociale werkvoorziening (DSW) in Rijswijk. Meerdere keren dit jaar heeft de SP Rijswijk samen met werknemers van de sociale werkvoorziening in Rijswijk actie gevoerd voor behoud van de sociale werkvoorziening. Door het vallen van het rechtse kabinet zijn bezuiningsplannen van tafel. Maar nog steeds zit de SP Rijswijk er boven op om ook in de toekomst beschutte werkplekken, zoals Sionsgaerde, te behouden in Rijswijk.

De SP Rijswijk vindt het belangrijk dat iedereen deelneemt aan de samenleving. Thuis zitten door een handicap valt daar niet onder. De sociale werkvoorziening biedt werk aan mensen met een handicap die nergens anders terecht kunnen.

Soms worden mensen met een handicap geplaatst bij bedrijven. De DSW begeleidt dit traject, vaak succesvol. Sommige bedrijven, zoals de Makro in Delft, nemen hun verantwoordelijkheid, maar lang niet alle mensen kunnen worden geplaatst bij bedrijven.

Op dit moment zijn er tientallen mensen die graag bij een bedrijf aan de slag willen gaan. De oorzaak is een tekort aan vraag door bedrijven, maar ook dat voor velen werken bij een privaat bedrijf toch te hoog is gegrepen. De SP Rijswijk vindt dat er daarom altijd een vangnet moet zijn in Rijswijk en zal zich blijven inzetten voor behoud van sociale werkplekken in de buurt.

U bent hier