h

SPreekbus Vrijenban

16 december 2012

SPreekbus Vrijenban

Al geruime tijd ontvingen we diverse klachten van buurtoverlast in de wijk Vrijenban. Om deze klachten in beeld te brengen zijn we zaterdag 15 december met de SPreekbus naar Vrijenban vertrokken om met de mensen in gesprek te gaan. Donderdag 13 december hadden we flyers in de buurt rond gebracht zodat de bewoners wisten dat we kwamen. Ondanks het frisse weer was het een geslaagde middag, we hebben veel mensen op straat gesproken. Ook bij het deur-aan-deur aanbellen waren de mensen blij hun verhaal te kunnen vertellen.

Na alle verhalen gehoord te hebben zijn we met een flink aantal klachten in de loop van de middag weer vertrokken. Er blijkt vooral veel overlast te zijn door de nabijgelegen school. Veel studenten parkeren hun auto in de straten, soms dubbel, en blokkeren soms de weg voor de bewoners. De scholieren parkeren hun auto ook op eigen terrein en storen zich daarbij niet aan de borden. De bewoners zien op het schoolterrein voldoende parkeerruimte, maar de scholieren mogen hier niet parkeren, deze parkeerruimte is enkel voor de docenten.
Er wordt ook regelmatig erg hard door de straat gereden, bewoners durven kleine kinderen niet alleen buiten te laten spelen.
Tijdens schooltijd hangen regelmatig scholieren in de buurt rond en ze zitten ook in hun auto's. Het creëert voor sommige bewoners een onveilige sfeer. Men durft de scholieren niet aan te spreken.

Volgens de bewoners wordt er regelmatig drugs gebruikt tijdens schooltijd, de sporen hiervan zijn in de buurt terug te vinden.
De scholieren laten ook veel rommel achter zoals verpakkingsmateriaal van de voedsel en men leegt de asbakken op straat.
Sinds enkele maanden is het iets verbeterd door de aanwezigheid van beveiliging en de aanwezigheid van een conciërge die in de pauze door de buurt loopt. Maar er mag volgens de bewoners nog wel vaker gecontroleerd worden, vooral tijdens pauzes.
Alle ontvangen klachten worden gebundeld, waarna we de betrokken instanties gaan benaderen. Het verloop kan u blijven volgen op deze website.

U bent hier