h

Michel Bezuijen beoogd burgemeester gemeente Rijswijk

3 juli 2013

Michel Bezuijen beoogd burgemeester gemeente Rijswijk

De gemeenteraad draagt de heer drs. M.J. Bezuijen voor als nieuwe burgemeester van de gemeente Rijswijk.
Dat is de uitkomst van de extra raadsvergadering op woensdag 3 juli 2013. De gemeenteraad van Rijswijk volgt daarmee het voorstel van de vertrouwenscommissie.

SP fractievoorzitter Bjorn Lugthart: "Ik ben zeer positief over de heer Bezuijen. Dit is de burgemeester die Rijswijk nodig heeft."

Met de voordracht van de heer Bezuijen door de gemeenteraad is de procedure tot benoeming van de nieuwe burgemeester nog niet afgerond. Op grond van de aanbeveling van de gemeenteraad doet de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een voordracht aan de Koning, waarna de benoeming bij Koninklijk Besluit volgt.

De heer Bezuijen, geboren 24 juni 1966, gehuwd en wonende te Hoofddorp, is op dit moment wethouder en loco-burgemeester van de Gemeente Haarlemmermeer.
michel bezuijen
De gemeenteraad omschrijft de heer Bezuijen als iemand met een prettige en vlotte persoonlijkheid. Een representatieve kandidaat en ambitieus bestuurder die contactueel heel vaardig is. Een persoon die alle groepen in de samenleving en in het openbaar bestuur zal kunnen aanspreken en daarmee zal kunnen samenwerken.

De vacature voor burgemeester is ontstaan door het vertrek van mevrouw G.W. van der Wel-Markerink op 31 mei 2012. Van 16 juli 2012 tot 3 juli 2013 was de heer H.W.M. Klitsie waarnemend burgemeester van Rijswijk.

Het streven is om de nieuwe burgemeester op 16 september 2013 te installeren als burgemeester.

bron: rijswijk.nl

U bent hier