h

Rijswijk lijkt niet eens te willen bezuinigen

11 juli 2013

Rijswijk lijkt niet eens te willen bezuinigen

Om in 1 jaar bijna 5 miljoen euro spaargeld van de gemeente Rijswijk op te maken gaat de SP veel te ver.
Fractievoorzitter Bjorn Lugthart heeft het college tijdens het kaderdebat gevraagd waarom het college de mogelijkheden om kosten te besparen niet benut.

Vooral gezien alle toekomstige onzekerheden in Rijswijk zoals het woningbouwproject Rijswijk Buiten, de decentralisatie van de jeugdzorg en AWBZ, de korting op de WMO en overige kortingen lijkt een spaarpot de SP juist nu noodzakelijk. Lugthart: “Dit college doet helemaal niks en schuift de rekening door”

De SP vreest dat uitgeven van het spaargeld door de gemeente zal leiden tot een zorgelijke situatie in de nabije toekomst.

Lugthart: “Het lijkt wel of dit college denkt: ach het wordt vanzelf 2014 en dan mag een ander de zooi opruimen. Letterlijk want er wordt 100.000 euro bespaart op een minder schone stad. “
sparpot
“Als we nu al geld uit de spaarpot halen wat doen we dan bij echte tegenvallers die er zeker zullen komen? Het ontbreekt dit college naast visie ook aan daadkracht om in te grijpen. En ingrijpen hoeft op dit moment niet eens heel ver te gaan om veel te bezuinigen. Echte keuzes hoeven niet gemaakt te worden om toch snel tonnen euro's te besparen”.

In de raadvergadering heeft Lugthart op uitnodiging van de wethouders een aantal zeer concrete bezuinigingsvoorstellen gedaan zoals:
Het bedrijfsrestaurant sluiten en de ruimte gebruiken voor maatschappelijke organisaties.
Het catering bedrijf niet meer inhuren.
Korting op vergoeding van raadsleden.
Het nog te vestigen klantcontactcentrum van Delft en Rijswijk op een in plaats van twee locaties.

Zelfs deze relatief eenvoudig te behalen bezuinigingen leek het college überhaupt niet te willen overwegen.

U bent hier