h

SP onderzoekt standpunt winkelsluitingstijden van kleine ondernemers .

26 september 2013

SP onderzoekt standpunt winkelsluitingstijden van kleine ondernemers .

Het College van B&W heeft de gemeenteraad gevraagd de winkelsluitingstijden aan te passen. De SP is van mening dat bij aanpassingen van de openingstijden rekening gehouden moet worden met kleine ondernemers voor wie de koopzondag niet gunstig zou kunnen zijn.

Kleine ondernemers lopen door een verruiming van de openingstijden óf omzet, óf vrije tijd mis, iets waar grote winkelbedrijven door het inzetten van (goedkoop) personeel geen last van hebben. De SP Rijswijk is dan ook niet direct een voorstander van uitbreiding van de winkelsluitingstijden.

Uit een onderzoek gehouden onder diverse kleine ondernemers blijkt dat een uitbreiding van de sluitingstijden wenselijk is. Een argument dat veel werd gehoord is dat de concurrentie met de online internetwinkels

Als er geen verruiming van de openingstijden wordt doorgevoerd kunnen de winkels in Rijswijk niet concurreren met de omliggende gemeenten, waar winkels op zondag open zijn en met internetwinkels en daardoor verliest de Rijswijkse ondernemer haar concurrentiepositie.

U bent hier