h

Sleepwet Discussieavond een Succes

20 maart 2018

Sleepwet Discussieavond een Succes

Foto: Sebastiaan van den Hout

Kritisch, maar met open instelling hebben we op donderdagavond 15 maart gekeken naar de nieuwe wet op de inlichtingen en veiligheidsdiensten ook wel bekend als de Sleepwet. Met een groep geïnteresseerden hebben we gekeken wat de wet in zijn algemeen nou inhoud, het werk van de AIVD en wat dit betekend voor de toekomst. Hierna hebben we dit alles uitvoerig besproken en zijn iedereens mening, invalshoek en vragen aan bod gekomen.

Waar de een vond dat onschuldige burgers niet gevangen moesten worden in een sleepnet, twijfelde de ander of de controle en het toezicht voldoende robuust waren aangebracht in de wet. Het uiteindelijk resultaat van de discussie bleek dat een effectieve veiligheidsdienst gewenst was, maar dat deze wet daar niet het juiste middel voor is.

Reactie toevoegen

U bent hier