h

Coalitieakkoord Zuid-Holland biedt kansen voor Rijswijk

21 april 2011

Coalitieakkoord Zuid-Holland biedt kansen voor Rijswijk

Vandaag is bekend geworden dat een coalitie van VVD, CDA, D66 en SP de provincie Zuid-Holland gaat besturen. De SP Rijswijk is blij met de aandacht voor de aanpak van leegstand van kantoren in het coalitieakkoord. Ook is de SP Rijswijk zeer verheugd dat er niet wordt bezuinigd op de jeugdzorg. Het terugbrengen van het aantal gedeputeerde van 7 naar 5 vindt de SP Rijswijk een goed voorbeeld voor het huidige college in Rijswijk.

Afdelingsvoorzitter René Allart van de SP Rijswijk zegt: “De provincie gaat nu kijken naar mogelijkheden om leegstaande gebouwen een herbestemming of hergebruik te geven. Daarbij komen er geen nieuwe kantoren bij als daar geen aantoonbare noodzaak voor is. Daar zijn wij erg blij mee, want aan nog meer leegbouw hebben wij in Rijswijk geen behoefte.”

Op jeugdzorg, nu nog een verantwoordelijkheid voor de provincie, wordt niet bezuinigd. Wel worden de jeugdzorgtaken overgedragen aan de gemeente. Dit zal in overleg met instellingen en de betreffende gemeenten, waaronder de gemeente Rijswijk, gebeuren. Het budget wordt eveneens overgedragen. René Allart stelt: "De SP in Zuid-Holland maakt zich al jaren sterk voor goede jeugdzorg. Het is dan ook goed om te zien dat gedeputeerde Rik Janssen die de jeugdzorg in zijn portefeuille krijgt een SP-er is."

Opmerkelijk positief vindt de SP Rijswijk dat het aantal gedeputeerde wordt teruggebracht van zeven naar vijf. René Allart vervolgt: “Het laat zien dat overheidbestuurders, in dit geval provinciebestuurders van verschillende politieke partijen, hun verantwoordelijkheid durven te nemen in tijden van bezuinigingen. Laat dit een voorbeeld zijn voor het college in Rijswijk. Zeker bij jaarlijkse bezuinigingen van €2 miljoen op het personeelsbestand van de gemeente Rijswijk.”

Coalitieakkoord "Zuid-Holland verbindt en geeft ruimte"
SP doet mee, ook in Zuid-Holland
SP vindt 5e wethouder in tijd van bezuinigingen ongewenst

U bent hier