h

SP bezoekt Stationskwartier met SPreekbus

5 juni 2011

SP bezoekt Stationskwartier met SPreekbus

Zaterdag 4 juli bezocht de Socialistische Partij (SP) het Stationskwartier. De zogenaamde SPreekbus, een mobiel loket waar bewoners met opmerkingen over hun buurt terecht kunnen, was geplaatst voor de Hoogvliet in de Doctor H. Colijnlaan. Hierdoor is het voor bewoners eenvoudig om over hun buurt te vertellen. De bewoners en winkeliers zijn tevreden, al vinden bewoners dat er een aantal dingen beter moeten. Gelijktijdig werd aan passanten de nieuwe ZO! krant uitgedeeld. Dit is een kwartaalkrant uitgegeven door de SP.
SPreekbus Stationskwartier

Wat de SP opviel was dat veel mensen lang, vaak meer dan 15 jaar, in de buurt wonen. Een grote ergenis zijn de vuilniszakken die naast de containers worden gezet in plaats van in de containers. Ook de hondepoep op straat wordt als hinderlijk ervaren. Men vraagt zich af of het mogelijk is om meer uitlaatvelden te maken of beter te handhaven.

Het kruispunt Huis te Landelaan met de Doctor H. Colijnlaan wordt nog steeds als gevaarlijk beschouwd. Mensen die bekend zijn met de kruising kijken goed uit. Echter, al te vaak raken verkeersdeelnemers die niet bekend zijn met deze kruising in de war, waardoor gevaarlijke situaties blijven ontstaan.

De Doctor H. Colijnlaan aan de Hoogvliet is eenrichtingsverkeer geworden. Dit wordt als positief ervaren, ook al rijden er nog regelmatig mensen de verkeerde kant op. Waarschijnlijk moeten er nog een aantal mensen wennen aan de nieuwe situatie.

Ook vroegen buurtbewoners zich af wat er gaat gebeuren met het terrein van de voormalige kerk tussen de Generaal Spoorlaan en de Doctor H. Colijnlaan. Dit gebeid ziet er onaantrekkelijk en verwaarloosd uit. Op dit moment wordt het gebruikt als parkeerplaats door met name mensen die in de buurt werken. Bewoners vinden dit geen slecht idee, maar vragen wel om een fatsoenlijke opknapbeurt.

De winkeliers waarmee de SP heeft gesproken hebben voldoende klanten en beoordelen de sfeer in de buurt als zeer aangenaam.

De SP blijft de wijken bezoeken met de SPreekbus. De SPreekbus is de volgende keer te vinden in de Vrijenban. Dit is vaak een vergeten stukje Rijswijk door de ligging dicht tegen Delft. Houd de website in de gaten wanneer de SPreekbus in de Vrijenban staat.

Muziekbuurt
Ministerbuurt
Rembrandtkwartier
Sionsgaerde
Cromvliet
Ministerbuurt
Vrijenban
Bomenbuurt
Oud Rijswijk
Ter Werve

U bent hier