h

SP houdt onderzoek onder medewerkers sociale werkvoorziening Sionsgaerde

27 april 2011

SP houdt onderzoek onder medewerkers sociale werkvoorziening Sionsgaerde

Woensdag 27 april deelde de Socialistische Partij (SP) papieren vragenlijsten uit aan de medewerkers van de sociale werkplaats aan de Sionsgaerde. De vragenlijsten maken deel uit van een groot landelijk onderzoek. Er is veel onrust bij de werkplaatsen, omdat het Kabinet forse bezuinigingen wil gaan doorvoeren. De SP wil weten hoe het nu in de sociale werkplaatsen is gesteld. De vragenlijst is bedoeld om alle problemen en meningen van de medewerkers van de sociale werkplaats op een rij te zetten en suggesties en oplossingen in de Tweede Kamer te brengen.

Veel medewerkers van de Sionsgaerde weten dat er zal worden bezuinigd op de sociale werkplaatsen. Naast de bezuinigingen van het Kabinet speelt ook de herontwikkeling van Rijswijk-Zuid. Het is op dit moment nog niet duidelijk in welke vorm de Sionsgaerde behouden blijft in Rijswijk. Zelf geeft de Sionsgaerde aan dat waarschijnlijk de huidige locatie verdwijnt. Het contact met de gemeente is goed en de Sionsgaerde gaat er van uit dat zij in Rijswijk blijven al zijn hier nog geen garanties over gegeven.

De SP vindt het zeer belangrijk dat de Sionsgaerde, die werk biedt aan meer dan 120 medewerkers, behouden blijft voor Rijswijk. De SP wenst hier volstrekte duidelijkheid over van het college.

Het onderzoek is ook digitaal te vinden. Het is echter gebleken dat veel medewerkers van de sociale werkplaatsen niet beschikken over internet. De papieren vragenlijsten zijn daarom belangrijk. Aankomende vrijdag zullen de papieren vragenlijsten ook worden aangeboden aan medewerkers van de groenvoorziening aan de Steenplaetsstraat in Rijswijk.

Armoede werkt niet
SP bezoekt de Sionsgaerde
SP Rijswijk in actie bij DSW

U bent hier