h

SP bezoekt de wijk Steenvoorde

5 november 2011

SP bezoekt de wijk Steenvoorde

Elke maand staat de SPreekbus in een andere buurt in Rijswijk. Dit keer waren leden van de Socialistische Partij (SP) Rijswijk op bezoek in de wijk Steenvoorde bij de Lidl aan de van Mooklaan. Niet alleen is er gesproken met bewoners, maar ook met de kleine middenstanders van het winkelcentrum. Tevens werd door de SP aandacht gevraagd voor het behoud van de sociale werkplaatsen en een eerlijk loon voor hun medewerkers. Door het zetten van een handtekening op een werkhandschoen, symbool voor de sociale werkplaatsen, gaven velen steun aan deze actie.

Tussen 13:00 en 15:00 wordt de Lidl goed bezocht door met name bewoners uit de buurt. Het merendeel van de inwoners woont naar de zin in de wijk. Het is een ruim opgezette wijk met veel groen. Sommige bewoners herkende de SP van de actie voor het behoud van een groen Eikelenburg. Dat Eikelenburg toch wordt bebouwd werd door deze mensen teleurstellend gevonden.

Enkele jongeren met een Islamitische achtergrond gaven aan dat ze zich zorgen maakten om leeftijdgenoten die voor overlast zorgen. Hoewel het merendeel van de jongeren voor weinig overlast zorgt is er volgens deze jongeren een groep die wel eens voor overlast zorgt. Het gaat dan met name over het gebied bij het basketbalveld aan de Aletta Jacobslaan.

De jongeren opperde het idee voor een kleine moskee in een bestaand leegstaand gebouw in Rijswijk. Zij verwachten dat een moskee een positieve invloed heeft. De jongeren gaan zelf in actie komen om te kijken of er draagvlak is voor een moskee in Rijswijk. De dichtstbijzijnde moskee staat op dit moment in Delft of Den Haag.

Bewoners met wie de SP heeft gesproken gaven aan weinig overlast te ondervinden van jongeren, maar bevestigden wel dat groepjes jongeren aanwezig zijn in de wijk.

Ook is in deze wijk overlast van hondenpoep. Dit is met name hinderlijk wanneer de hondenpoep op de speelvelden wordt achtergelaten waar m.b.v. borden heel duidelijk aangegeven is dat honden uitlaten daar verboden is.

Volgende maand, 3 december 13:00-15:00, staat de SPreekbus in Oud Rijswijk.

Ravesteijnplein
Vrijenban
Stationskwartier
Muziekbuurt
Ministerbuurt
Rembrandtkwartier
Sionsgaerde
Cromvliet
Ministerbuurt
Vrijenban
Bomenbuurt
Oud Rijswijk
Te Werve

U bent hier