h

Medewerkers sociale werkvoorzieningen voeren actie in Rijswijk

3 november 2011

Medewerkers sociale werkvoorzieningen voeren actie in Rijswijk

Werknemers van verschillende sociale werkplaatsen uit Noord-Holland en Zuid-Holland hebben donderdag 3 november gestaakt en actie gevoerd in de beurshal Haaglanden in Rijswijk. Ook werknemers van de DSW Rijswijk waren aanwezig en demonstreerden tegen het uitblijven van een cao en de afbraak van de sociale werkvoorzieningen. De SP Rijswijk, samen met andere SP afdelingen uit de regio, was aanwezig om de werknemers te steunen en hen uit te nodigen voor een manifestatie op 10 december tegen de foute kabinetsplannen.

Abvakabo FNV en CNV organiseren gezamenlijk de staking

De onderhandelingen over een cao werknemers in de sociale werkvoorziening zijn gestrand. Vandaag wordt door diezelfde werknemers gestaakt voor een zeer bescheiden loonsverhoging. De SP is van mening dat daar eerlijk en hard voor is en wordt gewerkt en dat deze werknemers een beter loon verdienen . De SP zegt samen met deze werknemers: “eerlijk werk, voor een eerlijk loon! Maar zij verdienen ook respect! De SP staat pal achter de staking en salariseisen!”

Werknemers sociale werkplaatsen leggen uit dat zij liever willen werken dan thuis niks doen

De SP is van mening dat de sociale werkplaatsen de parel is van onze beschaving. De kabinetsplannen om miljarden te bezuinigen op de sociale werkplaatsen, de jonggehandicapten en de bijstandsgerechtigden zijn asociaal. Mensen worden de armoede in gedrukt en belanden achter de geraniums. Er worden 60.000 banen in de sociale werkplaats geschrapt en de cao van de sociale werkplaats staat onder zware druk. Mensen die nog op de wachtlijst staan van de werkplaats kunnen naar een baan fluiten. De SP zegt daarom ook: “handen af van de sociale werkplaatsen!”

De SP vraagt aandacht voor de manifestatie tegen de bezuinigingen op de sociale werkplekken

Samen met andere partijen en organisaties organiseert de SP een manifestatie op zaterdag 10 december in de Brabanthallen in Den Bosch tegen de foute kabinetsplannen. Er wordt busvervoer geregeld waarvoor men zich op www.armoedewerktniet.nl kan aanmelden.

Armoede werkt niet!
SP houdt onderzoek onder medewerkers sociale werkvoorziening Sionsgaerde
SP bezoekt Sionsgaerde
SP Rijswijk in actie bij DSW

U bent hier