h

Nieuws uit 2007

12 december 2007

We waren een jaar te vroeg . .

De provincie Zuid Holland kondigde eind november aan dat 2008 het jaar is van de landgoederen en buitenplaatsen. 'De provincie zet in 2008 in Zuid-Holland haar landgoederen en buitenplaatsen in de schijnwerpers.’

Lees verder
8 december 2007

Gemiste kans voor politie Haaglanden

Op 19 oktober had de SP Rijswijk een brief gestuurd naar de politie Haaglanden ter ondersteuning van het initiatief van mevrouw Beike Steinbach, om een fototentoonstelling over Roma en Sinti te houden op het hoofdkantoor van de politie in Den Haag. Het zou een unieke mogelijkheid zijn om meer begrip en historisch besef te kweken voor de Roma en Sinti slachtoffers en nabestaanden, en om bij contacten met hen meer rekening te kunnen houden met hun verleden.

Lees verder
5 december 2007

SP Rijswijk is de bomen op oude stadhuislocatie niet vergeten

SP Rijswijk wil door middel van bezwaarschriften tegen de kapvergunning van 123 bomen op de voormalige stadhuislocatie nog één keer een tegengeluid laten horen tegen de bouw van twee enorme woontorens.

Lees verder
18 november 2007

Geen verbod naaktrecreatie Rijswijk

Deze zomer kwam de naaktweide in het Wilhelminapark (Rijswijk, Zuid-Holland) negatief in het nieuws. De verantwoordelijke wethouder wilde, in zijn terechte streven om (seksuele) overlast te verminderen, naaktrecreatie op de zonneweide verbieden.

Lees verder
18 november 2007

Bomenkap rond stadhuisvijver

Bij de gemeente Rijswijk lag een vergunningaanvraag voor de kap van 183 bomen in het gebied rond het oude stadhuis, de vijver en de schouwburg, in verband met het maken van een bouwplaats voor de bouw van twee woontorens daar. SP Rijswijk nam contact op met de gemeente voor een nadere toelichting. Tot onze verbazing stond er in Regelrecht van Groot Rijswijk op 8 november een wijziging. Nader onderzoek had uitgewezen dat de kap van 123 bomen in plaats van 183 bomen voldoende was. We hebben met verschillende (natuur)organisaties contact gelegd en beraden ons op actie. We gaan in ieder geval officieel bezwaar indienen bij de gemeente. De bezwaartermijn gaat in nadat de vergunning is verleend.

Lees verder
10 november 2007

Troepen terug uit Afghanistan

Op zaterdag 10 november hebben we op de markt gestaan in Oud Rijswijk met de krant ‘Troepen terug uit Afghanistan’. Dit is een uitgave van comité Troepen Terug uit Afghanistan, bestaande uit Coalitie Stop de Oorlog, GroenLinks, Platform tegen de Nieuwe Oorlog en de SP.

Lees verder

Pagina's

U bent hier