h

Nieuws uit 2010

17 december 2010

SP wil geen drempels voor lichamelijk gehandicapten

De SP heeft tegen het voorstel van het college gestemd om de kosten voor de aanvraag van een gehandicaptenparkeerkaart en een gehandicaptenparkeerplaats te verhogen. Inwoners met een lichamelijke beperking die een gehandicaptenparkeerkaart willen aanvragen gaan 400% tot 800% meer betalen. De SP vindt de verhogingen buitenproportioneel.

Lees verder
15 december 2010

SP: Rijswijkers moeten kunnen kiezen over samenvoegen met randgemeenten

De afgelopen weken verschenen er verschillende krantenberichten over mogelijke fusie van Delft, Rijswijk, Delfgauw en Midden-Delfland. De SP wil ten alle tijden voorkomen dat er plannen worden gemaakt waar de inwoners en gemeenteraad geen weet van hebben.

Lees verder
23 november 2010

SP bezoekt de Sionsgaerde

De SP Rijswijk bezocht dinsdagochtend Kwekerij de Sionsgaerde. De Sionsgaerde is onderdeel van de Dienst Sociale Werkvoorziening (DSW) en biedt een beschutte werkplek aan ongeveer 120 mensen met een arbeidsbeperking. Ook de medewerkers van de Sionsgaerde zijn ongerust over de aangekondigde bezuinigingen van het Kabinet Rutte. SP afdelingsvoorzitter René Allart zegt: “Het zijn niet alleen de landelijke bezuinigingen die voor onrust zorgen. Ook vreest men minder werk doordat de gemeente Rijswijk door bezuinigingen minder gebruik gaat maken van de diensten van DSW. Hierdoor lijken ze dubbel gepakt te worden”.

Lees verder
22 november 2010

SP Rijswijk in actie bij DSW

De Socialistische Partij (SP) Rijswijk voerde maandag 22 november actie aan de poorten van de Dienst Sociale Werkvoorziening (DSW) aan de Steenplaetsstraat in Rijswijk. De plannen van het kabinet Rutte om mensen met een arbeidsbeperking (Wajong, WSW, WWB-uitkering) inkomen te laten inleveren en landelijk 30.000 banen in de sociale werkvoorziening te schrappen moeten volgens de SP Rijswijk direct van tafel. Er werden folders verspreid en er werd busvervoer aangeboden naar de landelijke manifestatie op zaterdag 27 november in Den Bosch. Morgen zal ook de sociale werkvoorziening aan de Sionsgaerde worden bezocht.

Lees verder
20 november 2010

Nieuwe ledendag Rijswijk

Zaterdag 20 november was de jaarlijkse nieuwe ledendag van de SP Rijswijk.
Onder het genot van een heerlijke tappas en een drankje konden de nieuwe leden kennis met elkaar maken en van gedachten wisselen over de SP, de gemeente Rijswijk en de acties die de SP de komende maanden zal houden.

Lees verder
18 november 2010

SP Rijswijk organiseert vervoer naar manifestatie 27 november voor Wajong, WSW en WWB

Kom naar de manifestatie om samen een vuist te maken tegen de forse bezuiniging op mensen met een arbeidsbeperking! De plannen van het Kabinet Rutte om mensen met een arbeidsbeperking (Wajong, WSW, WWB uitkering) inkomen te laten inleveren en 30.000 banen in de sociale werkvoorziening te schrappen moeten van tafel. Protesteer mee! De SP Rijswijk organiseert bij voldoende aanmeldingen busvervoer naar de manifestatie in de Brabanthallen in Den Bosch. Je kan je aanmelden met je naam, adres en telefoonnummer via rijswijk@sp.nl

Lees verder

Pagina's

U bent hier