h

Nieuws uit 2011

30 november 2011

Op bezoek bij DSW Groen en Milieu

Vanochtend was de SP op bezoek bij de DSW Groen en Milieu aan de Steenplaetsstraat in Rijswijk. De SP vroeg aandacht voor de manifestatie "Armoede werkt niet" op 10 december. Op deze manifestatie wordt gedemonstreerd voor behoud van de sociale werkplaatsen en tegen de keiharde bezuinigingen die het huidige kabinet wilt doorvoeren. De manifestatie is in de Brabanthallen in Den Bosch. Aan de werknemers bij de DSW werd busvervoer aangeboden.

Lees verder
23 november 2011

Busvervoer naar landelijke manifestatie in Den Bosch voor DSW Rijswijk

De SP Rijswijk bezocht woensdagochtend Kwekerij de Sionsgaerde. De Sionsgaerde is onderdeel van de Dienst Sociale Werkvoorziening (DSW) en biedt onder meer een beschutte werkplek aan ongeveer 120 mensen met een arbeidsbeperking. Medewerkers van de Sionsgaerde zijn ongerust over de aangekondigde bezuinigingen van het Kabinet Rutte. Om een vuist te maken tegen de forse bezuinigingen op mensen met een arbeidsbeperking is er een manifestatie in Den Bosch. Deze manifestatie is georganiseerd door de SP, PvdA, de vakbonden en andere belangenorganisaties. De SP Rijswijk biedt busvervoer aan de medewerkers van de Sionsgaerde.

Lees verder
15 november 2011

23 november: Politiek café over eurocrisis en pensioenen

Op woensdagavond 23 november organiseert de SP een openbaar politiek café in de Haagsche Kluis in Den Haag. Het onderwerp van deze avond is de eurocrisis en de pensioenen. Het kabinet Rutte trekt tientallen miljarden euro's uit voor de steun aan Griekenland en om de euro te redden, terwijl men onze pensioenleeftijd wil verhogen en grote kortingen dreigen op onze pensioenen. Het motto van dit café is: 'We zijn toch niet gek?' De SP Rijswijk is benieuwd hoe inwoners over de crisis rondom de euro en pensioenen denken en nodigt iedereen uit om tijdens deze avond mee te discussiëren.

Lees verder
9 november 2011

Algemene beschouwingen 2012

Gisteravond vonden de Algemene Beschouwingen voor 2012 plaats in de gemeenteraad. Volgens de SP is er in de begroting veel te weinig aandacht voor voldoende betaalbare woningen. Lees verder voor onze inbreng!

Lees verder
5 november 2011

SP bezoekt de wijk Steenvoorde

Elke maand staat de SPreekbus in een andere buurt in Rijswijk. Dit keer waren leden van de Socialistische Partij (SP) Rijswijk op bezoek in de wijk Steenvoorde bij de Lidl aan de van Mooklaan. Niet alleen is er gesproken met bewoners, maar ook met de kleine middenstanders van het winkelcentrum. Tevens werd door de SP aandacht gevraagd voor het behoud van de sociale werkplaatsen en een eerlijk loon voor hun medewerkers. Door het zetten van een handtekening op een werkhandschoen, symbool voor de sociale werkplaatsen, gaven velen steun aan deze actie.

Lees verder
3 november 2011

Medewerkers sociale werkvoorzieningen voeren actie in Rijswijk

Werknemers van verschillende sociale werkplaatsen uit Noord-Holland en Zuid-Holland hebben donderdag 3 november gestaakt en actie gevoerd in de beurshal Haaglanden in Rijswijk. Ook werknemers van de DSW Rijswijk waren aanwezig en demonstreerden tegen het uitblijven van een cao en de afbraak van de sociale werkvoorzieningen. De SP Rijswijk, samen met andere SP afdelingen uit de regio, was aanwezig om de werknemers te steunen en hen uit te nodigen voor een manifestatie op 10 december tegen de foute kabinetsplannen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier