h

Nieuws uit 2008

24 december 2008

SP Rijswijk noemt uitspraak Raad van State over ‘Gardens of Delight’ overwinning

Op 24 december 2008 heeft de Raad van State, de hoogste bestuursrechter, het besluit van de gemeente Rijswijk vernietigd om twee woontorens te bouwen op de locatie van het oude stadhuis. Volgens hen heeft de gemeente niet zorgvuldig gehandeld.

Lees verder
11 december 2008

Actievoeren loont!

Dat actievoeren loont bleek uit het resultaat van een debat dat de commerciële helihaven in Den Haag niet op de voorgenomen locatie Ypenburg mag worden aangelegd. Provinciale Staten stemden namelijk in met scherpere geluidsgrenzen rond een helihaven, waardoor Ypenburg afvalt. Rijswijk is hiermee gered van een overlastgevende helihaven aan een van de grenzen. Al eerder werd door de SP Rijswijk actie gevoerd tegen de komst van een helihaven in Ypenburg.

Lees verder
3 december 2008

Geen commerciële helihavens!

Op steeds meer plaatsen in Zuid-Holland komen er plannen voor commerciële of privé helihavens. Ook in uw buurt, in Ypenburg. De SP in Zuid-Holland vindt dit een zeer slechte ontwikkeling. De voordelen voor een klein groepje reizigers en de geringe economische winst, wegen niet op tegen de overlast die helikopters veroorzaken.

Lees verder
30 oktober 2008

Met de Zo-krant op pad

Donderdag 30 oktober hebben we de najaarseditie van de ZO krant in de wijk Te Werve uitgedeeld. De SP informeert via de ZO-krant, ook buiten verkiezingstijd, een aantal keer per jaar wat er speelt in binnen- en buitenland. De krant wordt zo breed mogelijk huis-aan-huis verspreid door vele enthousiaste vrijwilligers.

Lees verder
8 september 2008

De Schoffel geschoffeerd!

Vlak voor de kerst 2007 ontving de vereniging volkstuinencomplex de Schoffel uit het niets een brief van de gemeente Rijswijk over de Wet Voorkeursrecht Gemeenten voor het grondgebied van de Schoffel. Volgens het ministerie van VROM is “de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bedoeld om gemeenten een betere uitgangspositie te verschaffen op de grondmarkt. Hierdoor wordt de regierol van gemeenten bij de uitvoering van ruimtelijk beleid versterkt, de inzichtelijkheid van de grondmarkt vergroot en kan prijsopdrijving door speculatie worden voorkomen.” Dit betekent feitelijk dat de gemeente het terrein kan onteigenen als hen dit uitkomt en dat de eigenaars de grond niet aan anderen mogen verkopen.

Lees verder
26 mei 2008

Ludieke actie tegen torens op 'de dag van het park'

Op 25 mei presenteerde de SP Rijswijk op een ludieke wijze hoe de oude stadhuislokatie en het Rijswijkse bos er ook uit zou kunnen zien. Bewoners van Rijswijk kleurden met verf hun ideeën op een groot spandoek en hingen dit over de huidige reclameborden van de 'Garden of Delights'. De actie werd omlijst met het zingen van het actielied, "Garden of Delights"

Lees verder

Pagina's

U bent hier